Zwembad Lisse langer dicht | Vakblad Legionella
1460
post-template-default,single,single-post,postid-1460,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Zwembad Lisse langer dicht

De heropening van het Lissese zwembad De Waterkanten is uitgesteld. Lekkages in het vijf jaar oude zwembad zijn ook na de sluiting van tien weken nog niet opgelost en bovendien is er legionella aangetroffen in een aantal toestellen in het recreatiebad, onder andere de waterval en de glijbaan.

Vlak voor de zomervakantie ging het zwembad dicht om de lekkages te verhelpen en loszittende tegels te herstellen. De lekkages dateren al van de opening van het zwembad in 2015. Het waterafvoersysteem aan de randen van het wedstrijdbad was niet goed aangelegd waardoor aan alle kanten water de kelder inliep. Daar waren de vloeren en leidingen ook flink aangetast door chloorwater.

De schade wordt op kosten van de bouwcombinatie VOF De Waterkanten hersteld, maar de extra kosten van het tegelwerk delen de bouwmaatschappijen met de gemeente Lisse, waardoor Lisse 90.000 euro moet meebetalen aan de reparaties. Naar verwachting kan het zwembad half oktober alsnog worden geopend. (Beeld: Shutterstock.com)