Zwembad Bergen op Zoom langer dicht door legionella | Vakblad Legionella
1289
post-template-default,single,single-post,postid-1289,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Zwembad Bergen op Zoom langer dicht door legionella

In de douches van Zwembad de Schelp in Bergen op Zoom is legionella aangetroffen en daardoor blijft het zwembad nog minstens een week langer dicht. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders vrijdagmiddag laten weten.

Vorige week heeft er in het zwembad een proefzwemdag plaatsgevonden. De uitkomsten hiervan waren positief en daarom wilde men op zaterdag 7 december een proefzwemdag houden met een grotere groep zwemmers. Echter is begin die week is legionella geconstateerd in de douches van het zwembad ondanks dat de leidingen intensiever zijn gespoeld de afgelopen weken. De langdurige stilstand van het water in een relatief warme omgeving is hiervan de oorzaak. Vanwege de legionella kunnen de zwemmers niet douchen en daarom kan de proefzwemdag toch niet doorgaan. (Beeld: Shutterstock.com)