ZEMBLA: defensiemedewerker ziek door legionella | Vakblad Legionella
1007
post-template-default,single,single-post,postid-1007,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

ZEMBLA: defensiemedewerker ziek door legionella

Een medewerker van Defensie is ziek geworden als gevolg van een legionellabesmetting. Dat blijkt uit onderzoek dat ZEMBLA doet naar legionellapreventie in onder meer overheidsgebouwen. Een woordvoerder van het ministerie van Defensie heeft de besmetting van de medewerker, die begin deze maand bij Defensie bekend werd, bevestigd.

De medewerker is werkzaam in de Frederikkazerne In Den Haag, waar onder meer de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst is gehuisvest.  Ook bracht de medewerker er de nacht door, aldus de woordvoerder. Hoewel het nog niet vaststaat dat de defensiemedewerker op de kazerne de legionellabesmetting heeft opgelopen, laat Defensie het complex momenteel bemonsteren. Volgens de woordvoerder worden de resultaten van deze bemonstering ieder ogenblik verwacht.  

Bronnen melden ZEMBLA dat de medewerker zelf ervan overtuigd is dat hij de besmetting in de kazerne heeft opgelopen. Hij zou zijn werkgever daarover hebben ingelicht, daarbij verwijzend naar eerdere normoverschrijdingen van legionella bij Defensie. (Foto: shutterstock.com)

Meer op radio 1: https://zembla.bnnvara.nl/nieuws/zembla-onthult-defensiemedewerker-ziek-door-legionella