Weer geval van legionella in Leidsche Poort | Vakblad Legionella
1306
post-template-default,single,single-post,postid-1306,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Weer geval van legionella in Leidsche Poort

Een bewoonster van de Leidsche Poort in Bodegraven is door een legionellabesmetting in haar appartement in het ziekenhuis terechtgekomen met een longontsteking. In het appartementencomplex waar vooral ouderen wonen, zijn legionellabesmettingen een terugkerend probleem. Dat bevestigt verhuurder Mooiland uit het Brabantse Grave aan het AD editie Groene Hart..

Een gespecialiseerd bedrijf neemt ieder kwartaal monsters. In meerdere appartementen werd de Legionella non-pneumophila ontdekt. De oorzaak van de besmetting is nog niet duidelijk. Mogelijk wordt die veroorzaakt door het geringe watergebruik van de bewoners, waardoor de leidingen niet goed doorspoelen. Ook kunnen de waterleidingen zelf debet zijn aan het terugkerende probleem.

Volgens Mooiland is een afspraak gemaakt om de waterleidingen te verleggen in het appartement van de ziek geworden bewoonster. Als andere maatregel noemt ze het installeren van membraamdouchekoppen die de legionellabacterie filteren. In het appartement van de bewoonster die ziek is geworden was zo’n membraandouchekop al aanwezig. (Beeld: Shutterstock.com)

https://myprivacy.dpgmedia.net/?siteKey=V9f6VUvlHxq9wKIN&callbackUrl=https%3a%2f%2fwww.ad.nl%2fprivacy-gate%2faccept%3fredirectUri%3d%252falphen%252fbewoonster-ziek-na-legionellabesmetting-in-leidsche-poort-in-bodegraven%257eadce31546%252f