Wederom legionella bij douches zwembad Gelenberg | Vakblad Legionella
1292
post-template-default,single,single-post,postid-1292,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Wederom legionella bij douches zwembad Gelenberg

Enkele douches van zwembad de Gelenberg in Druten zijn al enige tijd gesloten vanwege de aanwezigheid van de legionellabacterie. Dit kan volgens de gemeente geen kwaad en het zwembad is dan ook gewoon open. Het zwembad kreeg op 25 november de uitslag binnen van de bemonstering van het leidingwater. Hieruit bleek dat de waarden van een aantal douchekoppen licht zijn overschreden, zo meldt de gemeente.

Om deze reden zijn de mindervalidendouche, de plafonddouche en de twee individuele douches gesloten. Dagelijks worden er spoelingen uitgevoerd om dit te herstellen. “nkele weken geleden hebben wij in een paar leidingen van zwembad De Gelenberg een verhoogde waarde van de legionella bacterie gevonden. Na deze vondst hebben we meteen maatregelen getroffen om deze leidingen weer schoon te maken. Zo zijn de douches, whirlpool, glijbaan en het peuterbad gesloten. In overleg met de GGD is nu dit deel van het zwembad dicht. Dit doen we om ieder risico voor de volksgezondheid uit te sluiten. Door onze maatregelen is in de rest van het zwembad geen enkele kans op besmetting geweest. Hier kunnen bezoekers veilig gebruik van maken. Het instructie- en wedstrijdbad zijn dan ook gewoon open. De zwemlessen en het afzwemmen gaan gewoon door”, staat te lezen in een persbericht van het zwembad. 

Afgelopen zomer waren er bij de Gelenberg ook problemen met legionella. Toen konden de bezoekers een tijdlang niet douchen en waren ook de glijbaan, het peuterbad en de whirlpool tijdelijk buiten gebruik.  (Beeld: Shutterstock.com)