Vitens Solutions en Xigna Intensiveren samenwerking voor wateronderzoek | Vakblad Legionella
295
post-template-default,single,single-post,postid-295,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Vitens Solutions en Xigna Intensiveren samenwerking voor wateronderzoek

Vitens Solutions (eigenaar van een van de grootste drinkwaterlaboratoria van Europa) heeft zijn samenwerking met Xigna (adviesbureau op het gebied van waterveiligheidsbeheer) geïntensiveerd. De bedoeling van de intensivering is dat er een betere integratie komt tussen de activiteiten van beide bedrijven, met een focus op het online wateranalyse-inspectiedossier UCare4.

“De keuze in leveranciers in de zwembad- en wellness-sector is de afgelopen jaren sterk afgenomen, met prijsstijgingen tot gevolg”, stelt Clemens Stemerdink, directeur van Xigna in een bericht op de website van het bedrijf. “De samenwerking tussen Vitens en ons bedrijf zorgt voor een sterk alternatief met landelijke dekking, zeer concurrerende prijzen en snelle reactietijden, gecombineerd met uitstekende expertise in zwembadwater-behandeling.”
UCare4 is een IT-bedrijfsonderdeel van Xigna. Het gelijknamige product omvat een volledig digitale omgeving voor interdisciplinair logboekmanagement. Het platform maakt het mogelijk om legionellapreventie binnen één en dezelfde omgeving te combineren met brandpreventie, zwembadbeheer en analysepakketten. Zowel de interne bedrijfsorganisatie als externe organisaties kunnen daarbij rechtstreeks hun gegevens in het logboek van de eindgebruiker verwerken.

Over Xigna en Vitens Solutions

Xigna verzorgt als advies- en inspectiebureau op het gebied van waterveiligheid onder andere inventarisaties en evaluaties van legionella-, zwembadwater- en koeltorenrisico. Vitens Solutions beschikt over een laboratorium waarin jaarlijks ongeveer 850.000 watermonsters op ruim 2.300 componenten worden onderzocht.