Vier mensen besmet bij bedrijf in Nijverdal | Vakblad Legionella
1261
post-template-default,single,single-post,postid-1261,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Vier mensen besmet bij bedrijf in Nijverdal

Gezondheidsdienst GGD Twente heeft bij TenCate Protective Fabrics in Nijverdal legionella aangetroffen. In de maanden augustus – oktober zijn bij de GGD vier meldingen van de ziekte legionellose binnengekomen. Het betreft inwoners van de gemeente Hellendoorn. 

Zoals gebruikelijk doet de GGD brononderzoek om de herkomst van de legionella te achterhalen. Tijdens dit onderzoek zijn mogelijke bronnen, zoals koeltorens en waterzuiveringsinstallaties, in de gemeente onderzocht. Hierbij is in een waterbassin van de afvalwaterzuivering van TenCate Protective Fabrics de legionellabacterie gevonden. Deze legionellabacterie kan een bron zijn voor deze meldingen.

TenCate Protective Fabrics heeft direct, samen met de Omgevingsdienst Twente en GGD Twente, passende maatregelen genomen om verspreiding te voorkomen. De GGD doet in samenwerking met het RIVM aanvullende metingen bij TenCate. En uit voorzorg ook bij de rioolwaterzuivering van het Waterschap Vechtstromen. Bij het Waterschap Vechtstromen is geen legionella aangetroffen. De metingen moeten duidelijkheid geven of andere waterstromen mogelijk ook besmet zijn. Het risico op een legionella besmetting voor mensen die wonen of recreëren in de omgeving van het bedrijf in Nijverdal is klein. Er is geen reden om het gebied te mijden, meldt de GGD. (beeld Google Maps)