Textielbedrijf TenCate erkent aansprakelijkheid voor legionella-besmetting | Vakblad Legionella
1419
post-template-default,single,single-post,postid-1419,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Textielbedrijf TenCate erkent aansprakelijkheid voor legionella-besmetting

TenCate Protective Fabrics erkent de aansprakelijkheid voor een besmetting met legionellabacterie van in elk geval één inwoner van Nijverdal. De besmetting is te linken aan een waterbassin van het bedrijf, meldt Tubantia [https://www.tubantia.nl/hellendoorn/besmet-waterbassin-van-tencate-maakte-nijverdaller-ziek~a1854756/?referrer=https://www.google.com/].

De besmetting is ontstaan door legionella in het waterbassin van het bedrijf aan de G . van der Muelenweg in Nijverdal. Het bassin ligt min of meer aan de weg van Nijverdal naar Hellendoorn. Er loopt een veelgebruikt fietspad langs.

Het gaat in dit geval om Henk Lenderink. De 68-jarige Nijverdaller heeft zo’n drie weken aan de beademing gelegen op de intensive care in het ZGT in Almelo en later nog in de Isala Klinieken in Zwolle. Ook een straatbewoner raakte besmet. Deze persoon belandde in het ziekenhuis in Deventer.

Aanvankelijk wees het bedrijf de aansprakelijkheid af. Door onderzoek van de GGD is echter vast komen te staan dat de besmetting in het bassin de Nijverdaller ziek heeft gemaakt. Mogelijk tijdens het uitlaten van de hond. Uit een rapport van de GGD blijkt dat hij ‘met 99 procent zekerheid’ ziek moet zijn geworden van de bacteriën in dat bassin. [beeld: Google Maps]