Succesvolle KIWA audit voor HG Ulfima | Vakblad Legionella
833
post-template-default,single,single-post,postid-833,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Succesvolle KIWA audit voor HG Ulfima

HG Ulfima heeft de halfjaarlijkse audit van KIWA met succes doorstaan. Bij zo’n audit wordt de volledige ultrafiltratiemachine en de (productie)processen gecontroleerd op alle gestelde eisen volgens de BRL-K14010-1. Door het houden van deze halfjaarlijkse audits blijft de waarde van het BRL 14010-1 certificaat actueel.

Tweemaal per jaar komt KIWA Nederland langs op de productielocatie van HG Ulfima in Horst of op een locatie waar een van hun systemen in bedrijf staan. Kiwa Nederland (Keurings Instituut voor Waterleiding Artikelen) is een instelling voor Testing, Inspection and Certification. (TIC) Het bedrijf is onder andere actief in de waterbranche en houdt zich bezig met het toetsen van producten, diensten en systemen aan de daarvoor geldende richtlijnen. Kiwa is wereldwijd actief in zo’n 50 landen, het is een onafhankelijke organisatie die hooggekwalificeerde certificering verzorgt. Kiwa helpt organisaties om de kwaliteit van hun producten te verbeteren door in de organisatie; producten, diensten, processen en managementsystemen zichtbaar en meetbaar te maken.

Streng
Kiwa heeft, in overleg met de overheid en de markt, de beoordelingsrichtlijn “Legionellapreventie met alternatieve technieken, deel 1: Fysische technieken” (BRL-K14010-1) ontwikkeld. Deze beoordelingsrichtlijn richt zich op fysische technieken (waaronder ultrafiltratie) die worden toegepast in collectieve drinkwaterinstallaties. De apparatuur behorend bij de fysische techniek kan ingebracht zijn in de voedende hoofdleiding (poortwachterconcept) van de gehele installatie of in een deel van de installatie.

Kiwa beoordeelt voor HG Ulfima het Ulfima poortwachtersysteem. Elk onderdeel van onze machine dat in contact staat met (drink)water valt onder strenge eisen van de zogenaamde ‘Hygiënische Aspecten’. Het volledige systeem is gecertificeerd volgens de BRL 14010-1 inclusief het Kiwa Watermark. Dit houdt in dat alle onderdelen beoordeeld zijn op toxologische-, chemische- en mechanische eisen. Tevens is van elk onderdeel het materiaal, de sterkte en de dichtheid onderzocht en goedgekeurd. Omdat alle onderdelen voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen is zowel de leverancier en de klant verzekerd van een deugdelijke machine die geen schadelijke stoffen af geeft aan het (drink)water. Op deze wijze ontstaat een kwalitatief veilige waterzuivering voor een compleet achterliggende leidingsysteem.