Stichting Veteranenziekte zoekt contact met legionellaslachtoffers | Vakblad Legionella
398
post-template-default,single,single-post,postid-398,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Stichting Veteranenziekte zoekt contact met legionellaslachtoffers

Stichting Veteranenziekte is ontstaan na de grootste legionella-uitbraak ter wereld, in maart 1999 tijdens de Westfriese Flora. Daarbij zijn – tot nu toe – 32 mensen overleden aan de gevolgen van de veteranenziekte. Meer dan 200 mensen werden ernstig ziek; velen daarvan  sloten zich aan bij de stichting.

Sinds het drama op de Westfriese Flora hebben nog meer mensen zich bij de stichting aangemeld, omdat ze elders – in binnen- of buitenland de veteranenziekte hebben opgelopen. De Stichting Veteranenziekte wil graag in contact komen met personen die de veteranenziekte hebben of hebben gehad, of die te maken hebben (gehad) met een ander ziektebeeld dat is gerelateerd aan legionellabesmetting – en die nog niet bekend zijn bij en met de Stichting. Wie zich aan wil melden of iemand met bovenstaand ziektebeeld kent, kan contact opnemen via het contactformulier op de website van Stichting Veteranenziekte.