Soms zijn toiletten bron van besmetting | Vakblad Legionella
776
post-template-default,single,single-post,postid-776,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Soms zijn toiletten bron van besmetting

Hergebruikt water in toiletten zijn soms een besmettingsbron voor legionella. Dat stellen onderzoekers in het wetenschappelijke tijdschrift Water Research. 

In het onderzoek ‘Health risks from exposure to Legionella in reclaimed water aerosols: Toilet flushing, spray irrigation, and cooling towers’ bekijken wetenschappers dat hergebruikt water voor het doorspoelen van toiletten nieuwe uitdagingen met zich meebrengen.

Risico’s worden vergeleken met behulp van gegevens van negentien waterhulpprogramma’s in de  Verenigde Staten. Toiletten die geregeld werden doorgespoeld overschreden de jaarlijkse infectierisico’s. De concentratie van Legionella die aanwezig is in hergebruikt water was de meest invloedrijke parameter binnen alle individuele risicosimulaties. Beheerpraktijken, zoals het sluiten van toiletdeksels, kunnen bijdragen aan risicovermindering voor de volksgezondheid.