Ruim helft campings Zeeland overtreden regels legionellapreventie | Vakblad Legionella
1103
post-template-default,single,single-post,postid-1103,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Ruim helft campings Zeeland overtreden regels legionellapreventie

Bij ruim de helft van de onderzochte campings in Zeeland zijn zodanig ernstige overtredingen met betrekking tot legionellapreventie geconstateerd , dat bestuursrechtelijk moest worden opgetreden. Dat staat in het Jaarverslag 2018 Inspectie Leefomgeving en Transport.

 

In de zomer van 2018 zijn campings in Zeeland gei╠łnspecteerd op legionellapreventie. Om een selectie te maken welke campings gei╠łnspecteerd moesten worden, is eerst een risicoscan uitgevoerd. Hiervoor zijn alle campings aangeschreven met het verzoek een vragenformulier in te vullen en relevante stukken mee te zenden. Op basis van de ontvangen informatie over de meest risicovolle aandachtspunten bij legionellapreventie is een selectie gemaakt. Dat resulteerde in een inspectie bij circa 20% van de campings. Bij deze selectie en de uitvoering van de inspecties is samengewerkt met het drinkwaterbedrijf Evides. Voor het verzamelen van de feiten bij de inspecties is gebruik gemaakt van de Legionella App. De inspecteur kon ter plaatse de resultaten invullen in de app, waarna zichtbaar werd op de plattegrond dat een inspectie was afgerond. Bij ruim de helft van de onderzochte campings zijn zodanig ernstige overtredingen geconstateerd, dat bestuursrechtelijk opgetreden moest worden.