Rioolwaterzuivering 's Hertogenbosch besmet met legionella | Vakblad Legionella
1020
post-template-default,single,single-post,postid-1020,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Rioolwaterzuivering ‘s Hertogenbosch besmet met legionella

In de rioolwaterzuivering ’s-Hertogenbosch is legionella aangetroffen. Waterschap Aa en Maas heeft uit voorzorg direct aanvullende maatregelen getroffen om de kans op verspreiding te minimaliseren. De besmetting is aangetroffen tijdens periodieke metingen, zo laat het waterschap weten. Over de oorzaak van de besmetting is nog geen duidelijkheid te geven. 

Er bestaat een kans dat de bacterie is verspreid, aldus het waterschap. De besmette demonreactoren zijn afgedekt met tentdoek. Voor het schoonmaken van ruimtes en voorwerpen wordt in verband met de besmetting water uit de Dieze gebruikt. De direct betrokkenen onder het persooneel zijn op extra voorlichtingsbijeenkomsten geïnformeerd in het bijzijn van een GGD-arts en een arbodeskundige. Verder gelden er aangescherpte maatregelen voor medewerkers en bezoekers. Medewerkers dragen verplicht mondkapjes en er worden geen rondleidingen meer gegeven of bezoekers op het terrein van de rwzi toegelaten.