Reisorganisatie Sunweb betaalt schadevergoeding na besmetting in Montenegro | Vakblad Legionella
983
post-template-default,single,single-post,postid-983,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Reisorganisatie Sunweb betaalt schadevergoeding na besmetting in Montenegro

Een 66-jarige man uit Den Haag heeft een schadevergoeding van 14.000 euro ontvangen van reisorganisatie Sunweb vanwege een legionellabesmetting tijdens zijn vakantie. De Hagenees liep de besmetting waarschijnlijk op door met de legionellabacterie verontreinigd water in het hotel in Montenegro. Letselschadebureau JBL&G uit Amsterdam heeft bemiddeld in de zaak tussen de man en Sunweb. 

De vakantie in Montenegro is alweer meer dan een jaar geleden, maar nog steeds heeft de 66-jarige man uit Den Haag last van de legionellabesmetting die hij opliep in het Balkanland. Al een paar dagen na thuiskomst van vakantie vorig jaar voelde de man zich flink ziek worden: hij kon niet eten of drinken, hoestte veel, en voelde zich wankel. De huisarts verwees hem door naar het ziekenhuis, waar algauw gedacht werd aan een besmetting met legionella. Dat bleek te kloppen. Waarschijnlijk opgelopen door met de legionellabacterie verontreinigd water in het hotel in Montenegro, waar andere gasten in die tijd ook klachten zouden hebben gehad.

De patiënt, naar eigen zeggen destijds ‘helemaal van de wereld’, heeft ruim een week in het ziekenhuis moeten liggen. De veteranenziekte had een dubbele longontsteking veroorzaakt. Ruim een jaar later is hij nog niet helemaal hersteld, en kampt hij nog steeds met longklachten, vermoeidheid en concentratiestoornissen. Van zijn geliefde hobby’s klussen, vissen en tuinieren kwam sindsdien niets meer terecht, een vakantie in oktober moest worden geschrapt, en ook zijn kleinkinderen heeft hij veel minder gezien dan hem lief was.

Reisorganisatie Sunweb stuurde meteen een bloemetje, maar heeft middels haar verzekeraar MS Amlin nu ook smartengeld en schadevergoeding betaald, nadat de patiënt letselschadebureau JBL&G in Amsterdam in de arm had genomen. Er was een paar maanden geleden al een voorschot van 4000 euro overgemaakt, onlangs volgde de slotbetaling van 10.000 euro.