Proefzwemmen weer geschrapt | Vakblad Legionella
1295
post-template-default,single,single-post,postid-1295,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Proefzwemmen weer geschrapt

Er is nog steeds sprake van een legionellabesmetting in de douches van zwembad De Schelp. Dat meldt de gemeente. Daarom is een tweede proefzwemdag opnieuw geannuleerd. Het is nu erg onzeker of het geteisterde zwembad nog voor het einde van dit jaar opengaat. 

,,We hebben gisteren de uitslagen binnengekregen en toen bleek dat in een van de groepsdouches nog steeds legionella aanwezig is. Dus de geplande proefzwemdag kan vandaag helaas niet door gaan”, zegt een woordvoerder van de gemeente tegen BN De Stem. ,,We nemen het zekere voor het onzekere. We willen niet hebben dat er mensen ziek worden. Op woensdag 27 november werd een eerste proefzwemdag gehouden, met een kleine groep geselecteerde zwemmers. In het kader van het proefzwemmen moeten de zwemmers zich voorafgaand aan het zwemmen douchen omdat anders geen representatief beeld kan worden gekregen van de effecten tussen zwemmers en het zwemwater. (Beeld: Zwembad De Schelp)