Portugese overheid eist verplichte audits om de 3 jaar | Vakblad Legionella
764
post-template-default,single,single-post,postid-764,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Portugese overheid eist verplichte audits om de 3 jaar

Minstens 40 doden en honderden gewonden in de afgelopen 3 jaar, hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat de Portugese regering audits verplicht stelt. Het nieuwe wetsvoorstel werd aangekondigd door de minister van Milieu. Instellingen die zich niet houden riskeren een boete van 45.000 euro. Dit schrijft Jan Swinkels op zijn LinkedIn-pagina.

De hoog-risico groepen, daarvoor stelt de regering voor dat degenen die verantwoordelijk zijn voor de apparatuur, systemen en netwerken, om de drie jaar worden gecontroleerd om het risico van ontwikkeling van Legionella te verkleinen.

Onder de wetgeving vallen onder andere watersystemen die gebruikt voor therapeutische of recreatieve doeleinden, zoals spa’s en zwembaden. Ook koeltorens van ziekenhuizen vallen onder deze regeling.

Verder willen de ministeries van Volksgezondheid en Milieu ook de inspectie van de binnenluchtkwaliteit opleggen. Het niet naleven van deze nieuwe eisen kan een boete van bijna 45 duizend euro opleggen.