Op 20 plekken in Brabant loert de gevaarlijke legionellabacterie | Vakblad Legionella
1271
post-template-default,single,single-post,postid-1271,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Op 20 plekken in Brabant loert de gevaarlijke legionellabacterie

Op twintig plaatsen in Brabant staan afvalwaterzuiveraars die de levensgevaarlijke legionellabacterie kunnen verspreiden. Het gaat om installaties die lijken op het exemplaar in Boxtel, waar verschillende omwonenden eerder (dood)ziek werden. Dat meldt het Brabants Dagblad op haar site (https://www.bd.nl/brabant/op-20-plekken-in-brabant-loert-de-gevaarlijke-legionellabacterie~a2fab230/).

Van de twintig installaties met een verhoogd legionellarisico vallen er twaalf onder het toezicht van de provincie. Brabant laat weten dat de gevaarlijke bacterie inmiddels in vier installaties daadwerkelijk is aangetroffen. Daar zijn onmiddellijk maatregelen genomen. Meestal is daarmee het gevaar geweken, maar op één plek is de juiste maatregel nog niet gevonden en is verspreiding van legionella nog steeds mogelijk, erkent een woordvoerster. Zij wil alleen zeggen dat deze plek in Brabant noord ligt. (Foto: Shutterstock.com)