Normec Group neemt Kalsbeek over | Vakblad Legionella
1379
post-template-default,single,single-post,postid-1379,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Normec Group neemt Kalsbeek over

Specialist op het gebied van waterveiligheid en waterkwaliteit Kalsbeek uit Tynaarlo is overgenomen door de Normec Group. Door de overname is Kalsbeek in staat om sneller te innoveren.

Kalsbeek is een adviesbureau met een specifieke focus op waterbehandeling en legionellapreventie. Het bedrijf heeft een gediversifieerd klantenbestand dat bestaat uit meer dan 800 klanten in verschillende sectoren, waaronder zorg en wonen, overheid, industrie en offshore.

Normec Group test, inspecteert en certificeert, en heeft ongeveer 1.000 werknemers. Het bedrijf opereert vanuit twee business units: levensveiligheid & milieu en voedselzorg.

Innovatiekracht
Edwin Kool, algemeen directeur van Kalsbeek, geeft aan dat er voor de buitenwereld weinig zal veranderen. Wel verwacht hij dat Kalsbeek als onderdeel van een grotere groep meer kapitaal zal hebben om sneller innovatieve oplossingen te implementeren. “Om de mogelijkheden van Kalsbeek beter te kunnen benutten, heeft Kalsbeek ervoor gekozen om toe te treden tot de Normec Group, een organisatie met eenzelfde filosofie inzake bedrijfsvoering, slimme IT-oplossingen en met een mooie groeiambitie.”

Kool: “Sinds de oprichting van Kalsbeek in 1948 door Albert Kalsbeek, is Kalsbeek uitgegroeid tot een toonaangevende organisatie in Nederland op het gebied waterkwaliteit en waterveiligheid. Specifiek op het gebied van legionellapreventie en -beheersing maar ook proceswaterbehandeling. Kalsbeek heeft ruime ervaring en expertise aangevuld met in eigen huis ontwikkelde software (T@pper) en slimme sensoren (S@nsor). Kalsbeek helpt haar klanten bij ieder probleem in drink- en/of proceswater. Ondanks de overname blijft Kalsbeek gewoon Kalsbeek, nuchter en oplossingsgericht.”