Nieuwe BRL6010 niet klaar voor augustus | Vakblad Legionella
1329
post-template-default,single,single-post,postid-1329,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Nieuwe BRL6010 niet klaar voor augustus

Het Ministerie Infrastructuur en Waterstaat geeft aan dat de BRL 6010 niet op tijd klaar zal zijn voor opname in de Drinkwaterregeling per 1 augustus. Wat de gevolg is van het uitstel, is niet duidelijk. Meer informatie in de nieuwe editie van Vakblad Legionella, vanaf morgen online.

Op 1 februari 2019 werd de nieuwe BRL bindend verklaard. In de ‘legionellarisicoanalyses en -beheersplannen voor collectieve leidingwaterinstallaties’ (BRL 6010) is een overgangsperiode opgenomen van 18 maanden. Dit betekent dat de certificaten die reeds zijn afgegeven op basis van de oude BRL, geldig blijven tot uiterlijk 1 augustus 2020. Vanaf deze datum moet iedere certificaathouder beoordeeld zijn volgens de nieuwe eisen en over een nieuw certificaat beschikken.
Maar het wordt niet gehaald. Op vragen aan het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat over de deadline van 1 augustus is de woordvoerder duidelijk: “In de betreffende wijziging van de Drinkwaterregeling zal een uiterste termijn worden vastgelegd, waarop BRL 6010-bedrijven aan de nieuwe BRL moeten voldoen. Die termijn zal in overleg worden vastgesteld, zodat het allemaal praktisch haalbaar is. Het is op dit moment zeker dat die uiterste datum na 1 augustus 2020 zal liggen.” (Beeld: Shutterstock.com)