Medisch Centrum Leeuwarden vervangt douchekoppen wegens legionella | Vakblad Legionella
951
post-template-default,single,single-post,postid-951,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Medisch Centrum Leeuwarden vervangt douchekoppen wegens legionella

Ziekenhuis MCL in Leeuwarden heeft preventieve maatregelen genomen vanwege de aanwezigheid van de legionellabacterie. Bij een reguliere controle van de waterleiding werd vorige week de legionellabacterie aangetroffen. Daarop trad het legionellaprotocol in gang. 

Het is niet openbaar gemaakt om welke afdeling het gaat, om onrust te voorkomen. Voor het geval het inderdaad gaat om de schadelijke bacterie heeft het ziekenhuis op de bewuste poli en verpleegafdeling de douchekoppen vervangen door exemplaren met een filter, dat de schadelijke bacterie er uit haalt. De douches waar dit niet lukte, zijn afgesloten.

De legionellabacterie bevindt zich in zeer kleine aantallen in de grond en leidingwater. Normaal levert de aanwezigheid van de bacteriën geen problemen op. De mogelijke oorzaak ligt waarschijnlijk in een recente verbouwing van de afdeling.