Legionellabacterie in sporthal De Hazelaar Rosmalen | Vakblad Legionella
1178
post-template-default,single,single-post,postid-1178,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Legionellabacterie in sporthal De Hazelaar Rosmalen

Waterleidingen van sporthal De Hazelaar in Rosmalen zijn verontreinigd met de legionellabacterie, meldt het Brabants Dagblad (https://www.bd.nl/den-bosch-vught/legionellabacterie-in-sporthal-de-hazelaar-rosmalen~a3202c13/?referrer=https://www.google.com/). Gebruikers van de hal mogen niet douchen. Ook wordt sporters afgeraden om uit de kranen te drinken. De gemeente laat de leidingen doorspoelen en controleert of de bacterie nog aanwezig is. 

In de Hazelaar is vaker legionella aangetroffen, onder meer in 2002. De gemeente controleert regelmatig haar sporthallen op aanwezigheid van legionella, zegt een woordvoerder. ,,In een deel van waterinstallatie van de Hazelaar is bij een controle legionella geconstateerd. Dat deel van het leiding waar de legionella is geconstateerd, is direct buiten gebruik gesteld en behandeld. De douches worden pas weer vrijgegeven als de her-testen in het onderzoekslaboratorium goed zijn.” (Beeld: ´S-PORT, Den Bosch)