Legionella-uitbraak in New York eist dodelijk slachtoffer | Vakblad Legionella
339
post-template-default,single,single-post,postid-339,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Legionella-uitbraak in New York eist dodelijk slachtoffer

Een legionella-uitbraak in New York heeft afgelopen week een dodelijk slachtoffer geëist. Zes andere mensen zijn opgenomen in het ziekenhuis, waar is vastgesteld dat ze aan de veteranenziekte lijden. De uitbraak vond plaats in Manhattan, in de wijk Upper East Side. De persoon die is overleden was over de 90 jaar oud en had verschillende gezondheidsproblemen, aldus de New York City Health Department (NYC Health).

Van de zes in het ziekenhuis opgenomen New Yorkers zijn er inmiddels twee naar huis gestuurd. “Ik denk dat veel mensen bang zijn dat dit een herhaling is van wat er in de Bronx is gebeurd”, stelde Mary Bassett, werkzaam voor NYC Health. Ze verwijst daarmee naar twee legionella-uitbraken die in 2015 in dat stadsdeel plaatsvonden. Meer dan 100 mensen werden destijds ziek, en voor tien daarvan had dit een fatale afloop.
De huidige uitbraak wordt geweten aan besmette koeltorens. De stad New York heeft inmiddels 116 van zulke torens onderzocht, maar de testresultaten van die controle zijn nog niet bekend.