Legionella terug bij zwembad in Dordrecht | Vakblad Legionella
1319
post-template-default,single,single-post,postid-1319,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Legionella terug bij zwembad in Dordrecht

Het zwembad op de Dordtse Sportboulevard kampt met ernstige problemen. Er lijken al lang problemen met het waterleidingnet van het gebouw. Dat is eigendom van de gemeente, maar wordt sinds de start in 2010 geëxploiteerd door Optisport. Zo moesten er in het verleden onder meer drukverhogers worden geplaatst. Daarnaast is legionella terug gekomen.

Om die tegen te gaan, werden onder meer zes systemen voor koperzilverionisatie geplaatst. Toen bleef het zwembad acht maanden gevrijwaard van het fenomeen legionella, maar dat keerde daarna terug. Op alle douchekoppen waren al legionellafilters geplaatst. Maar doordat de biofilm (een laag bacteriën die zich makkelijk aan de binnenkant van een waterleiding vormt) geregeld loslaat, zorgt dat om de haverklap weer voor verstopte filters, waardoor de douches niet werken. (Beeld: VVV Dordrecht)