Legionella-risico groot in Europees Parlement vanwege eigen badkamers | Vakblad Legionella
630
post-template-default,single,single-post,postid-630,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Legionella-risico groot in Europees Parlement vanwege eigen badkamers

De gebouwen van het Europees Parlement hebben te kampen met legionella-problemen. Dat blijkt uit een interne memo, die de Belgische politieke nieuwssite Sceptr heeft geplaatst. In de memo staat dat de gebouwen van het Parlement ‘mogelijk’ besmet zijn met de gevaarlijke legionella-bacterie.

Zowel in de gebouwen in Straatsburg als in Brussel beschikken de Europarlementsleden over een kleine badkamer met douche. Deze douches worden echter maar zelden gebruikt. Zo zijn de parlementsleden slechts een week in Straatsburg en twee weken in Brussel. De douches worden dus nauwelijks gebruikt waardoor het water lang stil staat. Dat levert een risicovolle situatie op.

Niet voor niets is heeft er al twee keer een legionella-uitbraak plaatsgehad in de gebouwen van het Europees Parlement. Zowel in 2002 als in 2016 waren er besmettingen. (foto: Shutterstock.com)