Legionella in sportcomplex Leeuwarden | Vakblad Legionella
1037
post-template-default,single,single-post,postid-1037,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Legionella in sportcomplex Leeuwarden

Er is legionella aangetroffen in het sportcomplex Wiarda in Leeuwarden. In de kleedkamers van de voetbalclubs FVC en Blauw Wit mag daarom voorlopig niet gedoucht worden. Twee jaar geleden had het sportcomplex Wiarda ook last van de legionellabacterie. Toen konden mensen er wekenlang niet douchen.

De kleedkamers van een sporthal die aan het complex vast zit, zijn niet besmet. Die douches worden nu gebruikt door de voetballers. Op de deuren van de kleedkamers hangen briefjes waar op staat dat de normen overschreden zijn. Er zouden meer dan 1000 kolonievormende eenheden (KVE) zijn per liter water. Volgens het adviesbureau Hydroscope ligt de norm op 1000 KVW in een liter drinkwater. Het bestuur van de club KVC heeft mensen verboden om in de besmette kleedkamers te douchen, meldt Omroep Friesland (https://www.omropfryslan.nl/nieuws/864664-legionella-aangetroffen-kleedkamers-van-sportcomplex-leeuwarden).