Legionella in douches in Someren en Lierop | Vakblad Legionella
1468
post-template-default,single,single-post,postid-1468,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Legionella in douches in Someren en Lierop

Bij controle in de gemeente Someren is de legionellabacterie aangetroffen op zeven accommodaties. Het gaat om de voetbalclubs SSE, SV Someren en SV Lierop, de tennisvereniging Someren-Eind, de microhal in Someren, zwembad de Diepsteeckel en sociaal cultureel centrum De Ruchte.

Een duidelijke oorzaak is nog niet duidelijk. Bij de meeste accommodaties zijn de installaties voorzien van automatische spoelsystemen. Verder worden alle installaties door de beheerders wekelijks gespoeld. Jaarlijks worden er op alle accommodaties van de gemeente waar douchevoorzieningen zijn, watermonsters genomen in het kader van legionellacontroles. De resultaten van de jongste meting werden vrijdag bekend. Op zeven plekken bleek de norm te zijn overschreden. Er wordt nu een plan van aanpak opgesteld om de legionellawaardes naar beneden te brengen. (Beeld: Shutterstock.com)