Legionella in Dompelaar Elsendorp | Vakblad Legionella
1225
post-template-default,single,single-post,postid-1225,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Legionella in Dompelaar Elsendorp

De drinkwaterinstallatie in De Dompelaar in Elsendorp is besmet met legionella. Uit voorzorg zijn daarom de douches in het gebouw buiten gebruik gesteld, meldt het Eindhovens Dagblad [https://www.ed.nl/de-peel/legionella-in-dompelaar-elsendorp~ab1c0dd9/?referrer=https://www.google.com/]. 

De Dompelaar fungeert als gemeenschapshuis, maar herbergt ook het gelijknamige kindcentrum. Volgens Aqua Assistance, een Helmonds bedrijf dat gespecialiseerd is in de aanpak van legionella, gaat het in Elsendorp om een ‘lichte besmetting’. De douches zijn uit voorzorg afgesloten, ook al gaat het om een legionella-variant die niet ziekte-verwekkend is. Volgens het bedrijf is het toegestaan om het drinkwater in het gebouw te gebruiken voor consumptie. Alleen bij verneveling is legionella besmettelijk. Het probleem is bekend bij de gemeente, eigenaar van het gebouw. Volgens een woordvoerster wordt aan een oplossing gewerkt.

(Foto: De Dompelaar)