Legionella in bubbelbad van Vlaardings zwembad De Kulk | Vakblad Legionella
1286
post-template-default,single,single-post,postid-1286,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Legionella in bubbelbad van Vlaardings zwembad De Kulk

In het water van een whirlpool in zwembad De Kulk in Vlaardingen is de legionellabacterie gevonden. Het bubbelbad is per direct gesloten. De bacterie kwam aan het licht tijdens een reguliere tweejaarlijkse controle, die op 18 november is uitgevoerd. Monsters uit het bad zijn toen op kweek gezet om te onderzoeken of er legionella in zit.

Dat meldt Rijnmond (https://www.rijnmond.nl/nieuws/189375/Legionella-in-bubbelbad-van-Vlaardings-zwembad-De-Kulk). De resultaten daarvan kwamen donderdagavond binnen. De whirlpool is toen meteen gesloten. Het bad wordt nu extra gedesinfecteerd. De whirlpool gaat pas weer open als uit die controle blijkt dat de legionella volledig is verdwenen, laat de directeur weten. De andere delen van het bad zijn niet besmet en leveren volgens De Kulk geen risico op.  (Beeld: Google Streetview)