Legionella in gloednieuwe sporthal Nibbixwoud | Vakblad Legionella
647
post-template-default,single,single-post,postid-647,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Legionella in gloednieuwe sporthal Nibbixwoud

Dit weekeinde is het verboden te douchen in De Dres in Nibbixwoud. De nieuwste sporthal van West-Friesland kampt met een legionellabesmetting,meldt het Noordhollands Dagblad.

De hoop van de zwembaddirectie is dat het leed na dit weekeinde geleden is. De installateur gaat de leiding vrijdag injecteren met waterstofperoxide waarmee de besmetting verholpen moet worden. Er komt meteen een hercontrole. De uitslag daarvan is maandag.

Bij de oplevering van de hal, vorig jaar, is de installatie gecontroleerd. Een jaar lang waren er geen controles. De installatie wordt echter automatisch doorgespoeld. Komend weekeinde zijn er voetbal- en handbalwedstrijden op het complex in Nibbixwoud, maar de douches zijn verboden terrein voor de spelers. Ook de gemeente Medemblik is met de zaak bezig. (Foto: Bouwadvies WFO)