Legionella bij voetbalclub Haelen | Vakblad Legionella
844
post-template-default,single,single-post,postid-844,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Legionella bij voetbalclub Haelen

Voetballers van RKVV Haelen. Zij kunnen voorlopig niet douchen in hun eigen kleedlokalen op sportpark Houtrust in Haelen na het aantreffen van de legionellabacterie.

De gemeente Leudal heeft het gebruik van de douches verboden in de kleedlokalen van voetbalvereniging RKVV Haelen op sportpark Houtrust. Vorige week woensdag werd hier bij een controle de legionellabacterie aangetroffen. Hoewel er volgens de gemeente geen risico is voor de volksgezondheid, bevindt de aangetroffen concentratie bacteriƫn zich wel boven de wettelijke norm. Voetballers van RKVV Haelen konden afgelopen weekeinde gebruikmaken van de douches bij het naastgelegen zwembad. Enkele weken geleden moesten ook de leidingen in enkele kleedlokalen van Veritas in Neeritter worden doorgespoeld na het aantreffen van de bacterie. (Foto: Loek Versteden)