Legionella bij voetbalclub dure grap voor gemeente Brielle | Vakblad Legionella
1426
post-template-default,single,single-post,postid-1426,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Legionella bij voetbalclub dure grap voor gemeente Brielle

De aanpak van het legionellaprobleem in de kleedkamers van voetbalvereniging Brielle kost de gemeente Brielle al bijna een kwart miljoen euro. De verantwoordelijke wethouder Robert van der Kooi (IBGB), vertelde dat vooral het spoelen van de leidingen erg duur was. Daaraan alleen al was de gemeente 60.000 euro kwijt. Zij is verantwoordelijk, omdat het een gemeentelijk sportcomplex betreft.

Het grote probleem is volgens dat er erg lange leidingen moesten worden gebruikt, vanwege de vormgeving van het gebouw. ,Het warme water doet er te lang over om bij de douches te komen. Het is dan te veel afgekoeld. En dan kan legionella zich ontwikkelen. Ook moet het water snel zijn afgekoeld. Dat is ook niet het geval.

Raadsleden wilden weten of de ontwerper of bouwer verantwoordelijk kan worden gesteld voor het probleem, maar dat kan niet. Ten tijde van de bouw van de kleedkamers voldeden ze aan de eisen. Die zijn nu wel strenger. Bovendien zijn beide bedrijven failliet. In juni wordt begonnen met de aanpak van het probleem, omdat alle partijen willen dat sporters zonder gezondheidsrisico’s kunnen douchen.