Leger des Heils beboet voor legionellarisico opvang | Vakblad Legionella
1070
post-template-default,single,single-post,postid-1070,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Leger des Heils beboet voor legionellarisico opvang

Het Leger des Heils moet van de rechter 2.500 euro boete betalen omdat in Almere in 2015 niet voldoende maatregelen genomen waren tegen legionella-besmetting, meldt Omroep Flevoland. Dat is vrijdag bepaald in de rechtbank in Utrecht. 

Het Leger des Heils werd in februari 2015 gewaarschuwd dat het waterleidingennetwerk in Almere niet voldeed aan het legionella-beheersplan. Er moesten technische aanpassingen gedaan worden. Bij een hercontrole in het najaar van dat jaar bleek dat wederom niet alles op orde was. Daarvoor kreeg de stichting een boete van 5000 euro.

Het Leger Des Heils weigerde die boete te betalen. Volgens een medewerker was de organisatie na de waarschuwing gelijk aan de slag gegaan, maar was het ondoenlijk om de hele renovatie van de leidingen binnen een paar maanden voor elkaar te krijgen. Het pand moest daarvoor fors worden verbouwd, terwijl het ondertussen ook bewoond werd.  (Beeld Leger des Heils in Harlingen)