Koninklijke Horeca Nederland: 'geen verscherpte regels legionella' | Vakblad Legionella
1464
post-template-default,single,single-post,postid-1464,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Koninklijke Horeca Nederland: ‘geen verscherpte regels legionella’

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) vindt dat er geen verdere verscherpte regels voor legionella moeten komen. Ook ten aanzien van legionellacontrole en handhaving moet er een eerlijk speelveld zijn.:

Dat meldt de ondernemersvereniging op hun site. “KHN vindt dat alle waterleidingbedrijven op dezelfde manier moeten handhaven. In het Drinkwaterbesluit zijn categorieën bedrijven opgenomen die maatregelen moeten nemen om te voorkomen dat legionellabacteriën kunnen groeien in de drinkwaterinstallatie. Deze verplichting geldt ook voor gebouwen met een logiesfunctie, zoals: hotels, bungalowparken, Bed en Breakfasts met meer dan vijf slaapplaatsen, groepsaccommodaties en kampeerterreinen. Ook zwembaden en sauna’s moeten maatregelen nemen om te voorkomen dat gasten besmet raken met legionella.”

KHN vindt het ondeerlijke concurrentie als de regels voor hun leden scherper zijn dan die voor verhuurders van B&B’s of AirbBnb-leden. ”Zo moeten bijvoorbeeld Airbnb-aanbieders of Bed en Breakfastst niet worden ontzien; ook bij die accommodaties moet de gezondheid van gasten voorop staan”, aldus het statement van KHN. (Beeld: Shutterstock.com)