ISSO-publicatie 55 Leidingwaterinstallaties voor woon- en utiliteitsgebouwen | Vakblad Legionella
1168
post-template-default,single,single-post,postid-1168,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

ISSO-publicatie 55 Leidingwaterinstallaties voor woon- en utiliteitsgebouwen

Drukschommelingen kunnen leiden tot temperatuurschommelingen. Met nare gevolgen zoals schrikreacties en verbranding. De aangepaste ISSO-publicatie 55 vertaalt de nieuwe ontwerprichtlijnen om dit te voorkomen in praktische richtlijnen voor ontwerp en realisatie van tapwaterinstallaties in woon- en utiliteitsgebouwen.

De geheel herziene versie van ISSO-publicatie 55 voorziet in een praktische en gedetailleerde uitwerking van voorschriften en richtlijnen voor het realiseren van collectieve leidingwaterinstallaties in utiliteits- en woongebouwen.

In de publicatie komt het gehele realisatieproces aan de orde, van Programma van Eisen, ontwerp tot uitwerking en realisatie, waarbij de nadruk ligt op het ontwerp. Een ontwerp conform deze publicatie voldoet daarmee aan de wet- en regelgeving en de stand van kennis en techniek in 2013.

Onderwerpen:

  • het verzamelen van informatie ten behoeve van het programma van eisen van de leidingwaterinstallatie
  • het ontwerp van de diverse onderdelen van de leidingwaterinstallatie zoals koud- en warmtapwaterleidingsysteem, warmtapwaterbereiding, drukverhoging, waterbehandeling, voorraadvorming, brandblus- en andere noodvoorzieningen
  • de uitwerking en realisatie van de leidingwaterinstallatie. Met instructieve afbeeldingen, schema’s en rekenvoorbeelden is het ontwerpproces inzichtelijk en toegankelijk gemaakt. De publicatie wordt ondersteund met diverse digitale softwaretools onder ISSO-digitaal.nl. Klik hier om gebruik te maken van de online tool.

Meer info: https://kennisbank.isso.nl/docs/publicatie/55/2013

(Foto: Shutterstock.com)