Immolab en BioLab gaan samen | Vakblad Legionella
1430
post-template-default,single,single-post,postid-1430,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Immolab en BioLab gaan samen

Immolab en BioLab gaan samen verder. De samenwerking kwam niet uit de lucht vallen, want het onderzoeksbureau Immolab dat waakt over lucht- en waterkwaliteit en Biolab, specialist op het gebied van het binnenklimaat werkten al langer samen.

Sinds de oprichting van Immolab (2000) en Biolab (2004) adviseren de bedrijven klanten op het gebied van water- en luchtkwaliteit. In het oog springend zijn de legionellapreventie, het onderzoek naar water- en luchtkwaliteit. Belangrijke activiteiten die cruciaal zijn voor de volksgezondheid en informatie aandragen voor betere preventie.

Vanaf 1 juni 2020 is er sprake van een volledige samensmelting van de twee organisaties. Dan zet- ten de twee vooraanstaande bedrijven gezamenlijk de activiteiten voort onder de naam Immolab. Op deze wijze kunnen klanten optimaal profiteren van de specialismen van beide adviesbureaus en wordt het portfolio uitgebreid met nieuwe diensten.

De schaalgrootte zorgt tevens voor een efficiëntere bedrijfsvoering, ruimere specialismen en deskun- digheid en uiteraard meer expertise. Alle diensten worden vanuit de vestiging in Krimpen aan den IJssel aangestuurd door de huidige directie: “Wij zien een mooie toekomst voor ons bedrijf die nu behoort tot de grotere onderzoek- en adviesbureaus van Nederland”.

De samenwerking betekent concreet:

• Meer kennis, kwaliteit en innovatie;

• Ondersteuning en advies bij calamiteiten;

• Gerenommeerde, deskundige en betrouwbare partner;

• Chemisch- en microbiologisch wateronderzoek;

• Inspecties, opstellen risico analyse en beheersplannen drink en proceswaterinstallaties; • Uitvoeren van alle wettelijk vereiste beheersmaatregelen Legionella preventie;

• Microbiologisch-, chemisch- en fysisch luchtonderzoek.