ILT waarschuwt en bekeurt honderden bedrijven en instellingen | Vakblad Legionella
609
post-template-default,single,single-post,postid-609,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

ILT waarschuwt en bekeurt honderden bedrijven en instellingen

Na controles van de ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport) zijn de afgelopen jaren ‘honderden’ instellingen gewaarschuwd of beboet omdat ze onvoldoende inzet toonden om legionellabesmettingen te voorkomen. Dat heeft RTL Nieuws onlangs gemeld op basis van ILT-gegevens die het in handen kreeg.

De ILT controleerde in een paar jaar tijd ruim drieduizend bedrijven en instellingen, waarbij in bijna 500 gevallen werd geconstateerd dat richtlijnen niet worden nageleefd. Sommige bedrijven kregen forse boetes opgelegd, met bedragen tot maximaal 48.000 euro.
RTL heeft ook een sectorverdeling van de gewaarschuwde en bekeurde bedrijven samengesteld. Daaruit blijkt dat het in grote meerderheid (205) om hotels gaat, gevolgd door jachthavens (84), zorginstellingen die geen ziekenhuis zijn (64), B&B’s, campings en vakantiehuizen. Opvallend is het relatief lage aantal sauna’s (8) en zwembaden (4). In de lijst met instellingen zijn ook twee ziekenhuizen opgenomen; de gegevens zijn geanonimiseerd zodat niet bekend is om welke locaties het hier gaat.