Holland Water viert haar 15-jarig bestaan met donatie aan de Stichting Veteranenziekte | Vakblad Legionella
1015
post-template-default,single,single-post,postid-1015,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Holland Water viert haar 15-jarig bestaan met donatie aan de Stichting Veteranenziekte

Holland Water bestaat vandaag (12 december) op de kop af vijftien jaar en viert dat jubileum met het financieel ondersteunen van de Stichting Veteranenziekte. De stichting ontving vandaag een donatie.

Holland Water is de afgelopen vijftien jaar uitgegroeid tot marktleider op het gebied van Legionella-preventie met behulp van een uniek systeem, gebaseerd op koper- en zilverionisatie. Het zogeheten Bifipro-systeem is een uiterst effectief middel gebleken om biofilm in waterleidinginstallaties en koeltorens effectief te bestrijden. Door het elimineren van de biofilm kunnen schadelijke bacteriën waaronder Legionella zich niet meer ontwikkelen. In Nederland en België zijn inmiddels zo’n 500 systemen met succes operationeel in voornamelijk hotels, vakantieparken, woonzorgcentra, ziekenhuizen en revalidatiecentra. Het Bifipro-systeem wordt inmiddels in verschillende landen in de wereld toegepast, waaronder in het Midden-Oosten.

Stichting Veteranenziekte
Al jarenlang ondersteunt Holland Water de Stichting Veteranenziekte die in 1999, na de Legionellabesmetting op een tuinbouwtentoonstelling in Bovenkarspel, werd opgericht. Waar de stichting oorspronkelijk tot doel had om de slachtoffers van de ramp en hun nabestaanden te ondersteunen, ijvert zij ook om voorlichting te geven en bewustwording te creëren rond Legionella. De vrijwilligers van de stichting brengen in Nederland maar ook daarbuiten belangeloos de gevolgen van Legionella onder de aandacht en ondersteunen mensen die kampen met de gevolgen van de ziekte.

In 2019 bestaat de Stichting Veteranenziekte twintig jaar en houdt zij in oktober van dat jaar een congres dat is gewijd aan het thema Legionella. Voor de organisatie van dit congres is de stichting gestart met het zoeken naar fondsen.

Eerste aanzet voor congres in oktober 2019
Vandaag, de dag van het vijftienjarig bestaan van Holland Water, overhandigde algemeen directeur Leo de Zeeuw een cheque van € 1.500,– aan Esther Huygen, voorzitter van de Stichting Veteranenziekte. “Met deze donatie willen we niet alleen een aanzet geven voor het fonds om het congres te organiseren, maar hopen hiermee ook andere partijen die actief zijn in de wereld van Legionella te motiveren om een bijdrage te leveren”, aldus De Zeeuw. “En wij blijven de stichting ook de komende jaren ondersteunen.”

Esther Huygen reageerde enthousiast op het gebaar van Holland Water. “Wij zijn superblij met dit bedrag, maar vooral met het feit dat Holland Water ons al jarenlang ondersteunt en helpt om de problematiek van Legionella onder de aandacht te brengen”, zei ze. “Wij zullen het bedrag dat Holland Water ons schenkt dankbaar gebruiken om het jubileumcongres te organiseren.”

‘Congres met impact’
Leo de Zeeuw onderschrijft het belang van de Stichting Veteranenziekte. “De stichting doet belangrijk werk en dat ondersteunen wij graag”, zegt hij. “Het is bijzonder om te zien dat een grote groep enthousiaste vrijwilligers zo enorm is begaan met de problematiek rond Legionella. Wij proberen onze bijdrage te leveren door opdrachtgevers zo snel en efficiënt mogelijk van hun Legionellaprobleem af te helpen. Maar ook helpen we de stichting graag bij haar activiteiten”, aldus De Zeeuw. “We roepen collega-bedrijven, zoals adviesbureaus, laboratoria, installatiebedrijven en leveranciers van systemen om Legionella tegen te gaan, op om ook hun steentje bij te dragen. Niet alleen uit respect voor de slachtoffers van de besmetting in Bovenkarspel, maar ook om de stichting te helpen een congres te kunnen organiseren dat werkelijk impact heeft.”