Holland Water sluit distributie overeenkomst in Midden-Oosten | Vakblad Legionella
642
post-template-default,single,single-post,postid-642,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Holland Water sluit distributie overeenkomst in Midden-Oosten

Holland Water uit Driebergen, marktleider op het gebied van Legionellabestrijding, heeft vandaag (23 oktober) een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Culligan Middle East FZE, specialist in waterbehandelingsapparatuur in de VAE-regio. De ondertekening vond plaats in Dubai, waar Holland Water aanwezig is in het Holland Paviljoen op de Wetex-beurs. Door het sluiten van de overeenkomst is Culligan nu de vertegenwoordiger van Holland Water in de regio. 

Dat het bedrijf op de beurs is vertegenwoordigd, vloeit direct voort uit het winnen van de Oranje Handels Missie Fonds prijs 2016. Ook in Dubai wordt Holland Water actief ondersteund door het Nederlandse consulaat en de ambassade. Vertegenwoordigers van het Oranje Handels Missie Fonds zijn eveneens aanwezig.

Holland Water is inmiddels actief in een aantal Europese landen, maar de VAE is de eerste stap buiten de EU. Voor Holland Water als marktleider op het gebied van koper- en zilverionisatie biedt de markt er veel kansen. De klimatologische omstandigheden in de regio vergroten het risico op Legionellabesmetting. Daarnaast is er door de snelle economische ontwikkelingen veel behoefte aan waterbehandelingsapparatuur in het algemeen en Legionella-bestrijdingstechnieken in het bijzonder. Het verzilveren van de kansen op de VAE-markt vereist wel een gedegen aanpak, concludeerde Holland Water na zorgvuldig onderzoek.

Golflengte

“In de gesprekken met mogelijke partners kwamen we met Culligan, de toonaangevende leverancier van waterbehandelingsapparatuur in de VAE-regio, al snel op dezelfde golflengte”, zegt Leo de Zeeuw, algemeen directeur van Holland Water. “Ook zij zochten naar stabiliteit en continuïteit omdat alleen op die basis een duurzaam samenwerkingsverband kan worden opgebouwd. Het heeft zeker meegespeeld dat we zelf ook helder waren in onze aanpak van de markt en het maakte verder een verschil dat Culligan overtuigd was van ons kwaliteitsniveau en ons innovatief vermogen.”

Culligan heeft in het verleden ervaringen opgedaan met concurrerende koper- en zilverionisatiesystemen uit zowel Nederland, Engeland als USA/Canada. “Onze nieuwe partner is nu ook tot de conclusie gekomen dat ons Bifipro®-product kwalitatief gezien wel het neusje van de zalm is”, aldus De Zeeuw. Culligan bedient vanuit haar regionaal hoofdkantoor in Dubai de GCC regio (VAE, Qatar, Bahrain, Kuwait, Oman en Saudi) en heeft ruim 300 medewerkers.

De Zeeuw: “Dat Culligan een bewuste keuze heeft gemaakt voor Holland Water, betekent veel voor ons. We nemen deze samenwerking dan ook zeer serieus. Vorige maand zijn we hier in Dubai gezamenlijk opgetrokken tijdens de FMExpo en ook in de toekomst zullen we onze krachten bundelen om het kwaliteitsstempel van onze techniek in de markt verankerd te krijgen”, benadrukt de directeur van Holland Water.

Uitdaging

De eerste resultaten van de samenwerking met Culligan zijn er al. Holland Water en Culligan ervaren een versnelling in de groei van het aantal geplaatste installaties, vooral bij prestigieuze klanten. “Maar een uitdaging is wel dat deze markt nog niet altijd onderkent wat de kwaliteits- en performanceparameters zijn om goed en structureel technieken van Legionellabeheersing in te zetten”, merkt De Zeeuw op. “Ook in dat kader is de samenwerking met Culligan zo waardevol, omdat we gezamenlijk wél de impact kunnen maken richting beleidsmakers en andere stakeholders om ook dat besef op een hoger niveau te krijgen”, aldus de algemeen directeur van Holland Water. “We zitten hier nadrukkelijk niet voor de korte termijn en de vooruitzichten voor de langere termijn zijn veelbelovend.”