Holland Water levert Bifipro-systemen voor Legionellabestrijding in Abu Dhabi | Vakblad Legionella
922
post-template-default,single,single-post,postid-922,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Holland Water levert Bifipro-systemen voor Legionellabestrijding in Abu Dhabi

Holland Water uit Driebergen is er samen met Culligan, haar partner in de Verenigde Arabische Emiraten, in geslaagd een order te verwerven voor het leveren, plaatsen, onderhouden en monitoren van acht Bifipro- systemen voor Legionellabestrijding in Masdar City in het emiraat Abu Dhabi. 

De overheid daar wil met behulp van de meest vooruitstrevende technologieën van de nieuwe stad Masdar City de duurzaamste stad ter wereld maken. De Bifipro-systemen worden ingezet om het water te behandelen van een aantal grote objecten in deze stad in Abu Dhabi.

Voor deze prestigieuze order waren partijen uit de hele wereld in de race. De opdrachtgever heeft bij zijn keuze niet alleen sterk gelet op de kwaliteit van de systemen en de aanbieders. Men wilde ook per se de „best beschikbare technologie‟ ingezet zien en daaraan bleek het systeem van Holland Water te voldoen. Behalve dat het Bifipro-systeem zeer accuraat uiterst lage concentraties koper en zilverionen aan het water toevoegt, kan deze apparatuur ook worden voorzien van Silco-sensoren. Daarmee kan op ieder willekeurig moment worden gemeten welke concentraties er zich in het water bevinden. Een noviteit die onder meer met financiële steun van de Europese Commissie en technische knowhow van het Centre of Water Expertise uit Leeuwarden de afgelopen jaren door Holland Water is ontwikkeld. 

Initiatief

“Legionella blijkt lastig uit te bannen en ook in Nederland is de laatste jaren, onder meer door de klimaatverandering, weer sprake van een toenemend aantal besmettingen”, zegt Leo de Zeeuw, algemeen directeur van Holland Water. “Warme periodes, zoals in de afgelopen tijd zullen dit probleem alleen maar vergroten. Onze innovatieve Hollandse aanpak kan dus overal een goede bijdrage leveren om het probleem op te lossen.”

Masdar City is een uniek project waarvoor de meest duurzame technologieën ter wereld bijeen worden gebracht. Dat gebeurt niet alleen om de duurzaamste stad van de wereld te creëren, maar ook om te bevorderen dat de duurzame technologieën ook in andere delen van de wereld worden toegepast. Het initiatief voor het ontwikkelen van deze stad is al zo‟n tien jaar geleden genomen door de overheid van Abu Dhabi die, via een investeringsfonds, een groot deel van de ontwikkelingen voor haar rekening neemt. Een ander deel van de investeringen komt van particuliere investeerders en bedrijven.

Voorbeeldproject

Abu Dhabi wil zich profileren als groen rolmodel in de VAE-regio. Groene technologie is volgens het emiraat in de toekomst een belangrijke bron van inkomsten. Het maakt daarmee een geleidelijke overgang van een economie die draait op oliedollars naar een economische positie gebaseerd op kennis en innovatie. Holland Water is er trots op dat zij met haar innovatieve systemen een rol mag spelen in dit voorbeeldproject. “Natuurlijk dragen we graag bij aan het creëren van Masdar City als meest duurzame stad ter wereld”, zegt De Zeeuw.

“We hadden in de regio, samen met onze partner Culligan, al een groot aantal prominente projecten gerealiseerd, zoals in de Dubai Mall Boulevard, het World Trade Center Dubai en in de nieuwe gebouwen van Emirates Catering, maar deze opdracht is toch wel heel bijzonder”, aldus De Zeeuw. “In de emiraten wordt ons systeem enorm gewaardeerd en nu al gezien als top of the bill. Dat de Bifipro-systemen binnenkort ook operationeel zijn in de meest duurzame stad van de wereld, maakt ons natuurlijk extra blij. Juist omdat we ervan overtuigd zijn enorm te kunnen bijdragen aan het verduurzamen van gebouwen. En niet alleen in Europa.”