Holland Water genomineerd voor de NBC 2020 Awards | Vakblad Legionella
1345
post-template-default,single,single-post,postid-1345,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Holland Water genomineerd voor de NBC 2020 Awards

Holland Water is genomineerd voor de Boskalis Water Award van de Netherlands Business Council (NBC). Deze award wordt dit jaar uitgereikt in het kader van de Expo 2020 in de Verenigde Arabische Emiraten. Na twee uitgebreide selectierondes staat Holland Water samen met Groasis en Hydraloop op de shortlist. De award wordt uitgereikt aan het bedrijf met de meest innovatieve, bewezen technologie op het gebied van water management met internationale groeipotentie.

De nominatie van Holland Water is voor het Bifipro systeem dat op basis van koper- en zilverionisatie (CSI) ervoor zorgt dat biofilm en legionella uit drink- en koelwatersystemen verdwijnt. Bij de beoordeling van de inzending van Holland Water is het systeem kritisch bekeken op basis van technische, duurzame, economische en sociale aspecten.

Het Bifipro systeem heeft de meest effectieve en constante werking in tegenstelling tot traditionele (chemische) methodes zoals chloor en UV. Het Bifipro systeem werkt volledig chemicaliën vrij. Het beschermen van zowel mens als milieu staat samen met het voorzien van veilig water voorop.

Daarnaast worden significante energiebesparingen gerealiseerd met het systeem. Dankzij de uiterst effectieve werking van CSI mag het verplichte spoelen van de waterleidingen op een lagere temperatuur worden uitgevoerd. Dit bevordert niet alleen de duurzame praktijken van de locatie, maar de ROI voor de opdrachtgever is hierdoor ook zeer gunstig.

Holland Water ziet een 30 – 50 % groei in de hoeveelheid geleverde Bifipro systemen per jaar. Dit geldt niet alleen voor de nationale, maar ook voor de internationale markt. Deze groei zorgt er voor dat steeds meer mensen tegen de fatale legionellaziekte worden beschermd. Hierdoor kan Holland Water de maatschappelijke zorg en verantwoordelijkheid die zij in Nederland hanteert ook overbrengen naar landen als de Verenigde Arabische Emiraten.

Sinds 2016 heeft Holland Water al bijna 100 systemen geleverd aan de Verenigde Arabische Emiraten. Locaties die hierdoor voorzien worden van veilig water zijn onder andere Masdar City, Dubai World Trade Centre, Dubai-I, Emirates Catering en Dubai Mall. Het eren van de Expo 2020 met de Boskalis Water Award is voor Holland Water de kers op de taart; op het terrein van de Expo 2020 zijn al 25 Bifipro® systemen geleverd.

Op donderdag 19 maart worden de winnaars van de NBC 2020 Awards bekend gemaakt in Dubai. Alle deelnemers, organisatoren en belangenpartijen komen daarna in oktober 2020 samen om Nederlandse innovaties te vieren bij de NBC 2020 Gala. De Boskalis Water Award zou een getuigenis zijn van de veilig en duurzaam water missie van Holland Water.

De Netherlands Business Council (NBC) is een netwerkplatform die door middel van verschillende activiteiten business kansen promoot en genereert voor Nederlandse ondernemers in de Golfregio. Dit jaar vindt de 35e wereldexpo plaats in Dubai en om die reden organiseert de NBC de NBC 2020 Awards waarin de link naar de Expo 2020 wordt gelegd door water, energie en voedsel als award thema’s te selecteren.