Geen legionellaprobleem Woonschepenhaven Groningen | Vakblad Legionella
917
post-template-default,single,single-post,postid-917,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Geen legionellaprobleem Woonschepenhaven Groningen

Er is slechts één besmetting van ongevaarlijke legionella in de Woonschepenhaven Groningen geconstateerd. Dat constateert de gemeente na onderzoek dat samen met Waterbedrijf Groningen is uitgevoerd.

Vorige week maandag bleek uit een onderzoek van Waterlab Noord dat in het drinkwater 4.300 kolonievormende eenheden werden vastgesteld, terwijl er wettelijk slechts honderd per liter zijn toegestaan. Dat er legionella in het drinkwater zit komt doordat de waterleidingen in het water van de woonschepenhaven hangen denken de bewoners Omdat door de warme dagen de temperatuur toenam, nam ook de temperatuur van het drinkwater toe.

Na de vondst van de ongevaarlijke variant van de bacterie ontstond onrust onder bewoners van de haven. De gemeente liet 28 metingen uitvoeren op zeven schepen. De uitslag kregen de woonschippers vanmiddag te horen. De gemeente studeert nog op voorzorgsmaatregelen omdat het vermoeden bestaat dat in de toekomst er vaker warme periodes zullen zijn.