Forum voor Democratie: “Legionella-uitbraak op kazerne Schaarsbergen” | Vakblad Legionella
972
post-template-default,single,single-post,postid-972,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Forum voor Democratie: “Legionella-uitbraak op kazerne Schaarsbergen”

Forum voor Democratie (FVD) heeft volgens eigen zeggen berichten uit verschillende hoeken over een legionella-uitbraak op de kazerne te Schaarsbergen ontvangen. Het gaat hier om onbruikbare toiletten en douches op werkplekken tot besmet drinkwater op slaapkamers. De leiding zegt dat er geen budget is om de legionella-bacterie te bestrijden. 

FVD roept de Minister op om orde op zaken te stellen en heeft kamervragen gesteld. Zo wil de partij weten of bekend is dat er al ruim een jaar geen werkzame toiletten en douches zijn op de werkplekken en dat militairen aangewezen zijn op een dixie. Ook stelt de partij vragen over legionella in de slaapkamers op de kazerne. 

“Is de Minister bekend met het feit dat de meldingen van militairen bij de leiding tot nu toe geen gehoor hebben gekregen? Is de Minister dan ook bekend met het feit dat de leiding heeft aangegeven om de douches maar een uur te laten spoelen, ondanks het feit dat dit geen enkel effect heeft op de legionellabacterie? Zo ja, deelt de Minister de opvatting dat de leiding hierin tekort is geschoten?”, aldus FVD in haar schriftelijke vragen. (Foto: shutterstock.com)