Forse legionellaconcentraties in Thaise hotels | Vakblad Legionella
188
post-template-default,single,single-post,postid-188,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Forse legionellaconcentraties in Thaise hotels

In verschillende hotels in het Zuiden van Thailand zijn kolonies van de legionellabacterie aangetroffen. Volgens de lokale gezondheidsautoriteit gaat het met name om besmetting van doucheruimten, zwem- en spabaden, warmwaterkranen en airconditioningsystemen. Bij sommige hotels werd de bacterie zelfs in meer dan tien procent van de afgenomen watermonsters ontdekt.
Het onderzoek naar de aanwezigheid van legionella werd afgelopen jaar gestart, nadat meerdere toeristen bleken te zijn geïnfecteerd tijdens een vakantie in het land. Van de 1.508 monsters die zijn meegenomen uit hotels in Phuket, Krabi en Panghnga zijn er 116 positief getest op legionella. Daarbij bleek dat meer dan 13 procent van alle geteste douchekoppen, bijna 13 procent van de spabaden en 10 procent van de waterkranen besmet.
Het ‘goede’ nieuws is volgens de onderzoekers dat de afgelopen jaar aangetroffen concentraties niet hoog genoeg blijken om mensen te kunnen besmetten. Desalniettemin noemen ze de situatie ‘ernstig genoeg om scherp in de gaten te houden’.

Tags:
,