Evergem rekent op nieuwe Vlaamse regering voor strengere wetgeving legionella | Vakblad Legionella
1268
post-template-default,single,single-post,postid-1268,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Evergem rekent op nieuwe Vlaamse regering voor strengere wetgeving legionella

Het gemeentebestuur van Evergem rekent op de nieuwe Vlaamse regering om maatregelen te nemen zodat een legionellaramp zoals dit voorjaar niet meer kan gebeuren. In het voorjaar brak in het Belgische dorp legionella uit. 

In totaal werden 32 mensen besmet, waarvan er twee overleden. Ondertussen is het maanden stil rond het dossier, maar Groen Evergem wil weten of er nu lessen getrokken zijn uit de dramatische gebeurtenissen in de bedrijvenzone, meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws (https://www.hln.be/in-de-buurt/evergem/evergem-rekent-op-nieuwe-vlaamse-regering-voor-strengere-wetgeving-legionella-dit-mag-niet-meer-gebeuren~ac1f41a8/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F). “Het gerechtelijk onderzoek loopt, en zolang is het voor ons als gemeente eigenlijk verboden om te communiceren”, zegt burgemeester Joeri De Maertelaere (N-VA). “Natuurlijk blijven de gebeurtenissen niet zonder gevolgen. Vanuit de gemeente schrijven wij alvast de nieuwe Vlaamse regering aan. Blijkbaar is onze wetgeving minder streng dan die in Nederland en Duitsland, en daar moet iets aan gebeuren. We gaan als gemeentebestuur natuurlijk nooit kunnen zeggen dat zoiets zeker niet meer zal gebeuren. Maar samen met de stad Gent en de haven willen we er wel alles aan doen, om de risico’s tot een absoluut minimum te herleiden”, klinkt het nog. (Foto: kristof lauwers / Shutterstock.com)