Een dode, zeventien zieken na Legionella-uitbraak in Mallorca | Vakblad Legionella
635
post-template-default,single,single-post,postid-635,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Een dode, zeventien zieken na Legionella-uitbraak in Mallorca

In een resort in Mallorca heeft een legionella-uitbraak in ieder geval een man van 70 het leven gekost. Nog zeventien andere personen zijn ziek geworden. 

De uitbraak van de ziekte werd onthuld in een persbericht dat door de regionale gezondheidsautoriteit is uitgezet. “Volksgezondheid onderzoekt verschillende gevallen van legionella die in het gebied zijn gedetecteerd. Van 5 oktober tot op heden zijn we in kennis gesteld van 18 gevallen. De meerderheid van de getroffen personen is hersteld of wordt beter, behalve een man van 70 jaar die verschillende ziektes al had, waaronder diabetes, leukemie en hartziekte en op 11 oktober in het ziekenhuis is gestorven. Er werden tests uitgevoerd in de omgeving, bij meerdere hotels. Positieve monsters zijn gedetecteerd in een hotel waar acht van de 18 getroffen personen bleven. We wachten op de resultaten van tests die op andere locaties zijn gedaan.”