De veteranenziekte neemt in de VS met een alarmerende snelheid toe | Vakblad Legionella
744
post-template-default,single,single-post,postid-744,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

De veteranenziekte neemt in de VS met een alarmerende snelheid toe

Ambtenaren in de gezondheidszorg maken zich in toenemende mate zorgen over de voortdurende toename van gevallen van gevallen van legionellaziekte in de Verenigde Staten. Sinds 2000 stijgt het aantal. Hoewel de bacteriële ziekte op het water relatief zeldzaam is – met tot nu toe 6,238 gevallen tot nu toe dit jaar – is er een toename van 13,6 procent gevallen sinds vorig jaar. Dat is bijna het dubbele van de toename van 7,8 procent van 2015 tot 2016 in dezelfde periode.

Deskundigen wijzen op een handvol factoren bij het bekijken van de stijgende trend. De vergrijzende bevolking van de natie, die vatbaarder is voor de ziekte, en de verslechterende infrastructuur staan ​​bovenaan de lijst. En het toegenomen bewustzijn van de ziekte en verbeterde detectie dragen bij aan de toename van geïdentificeerde gevallen. Daarnaast is er ook een landelijke stijging van de temperatuur – met langere zomers betekent meer gebruik van koeltorens – als een andere potentiële factor in de toename.

Vooral in New York is de stijging bijzonder, met een toename van 78 procent. Maar de situatie in New York staat niet op zich: een spraakmakende uitbraak in Disneyland in Californië heeft vorige maand grote media-aandacht getrokken. De opkomst van de zaken in Connecticut – waarvan de gevallen bijna zijn verdubbeld – en die van Ohio en Florida – die elk met meer dan 100 gevallen zijn toegenomen – baart ook zorgen.