De markt voor legionellatests groeit bijna 10 procent de komende zes jaar | Vakblad Legionella
1045
post-template-default,single,single-post,postid-1045,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

De markt voor legionellatests groeit bijna 10 procent de komende zes jaar

De wereldwijde legionella-testmarkt werd in 2017 geschat op 193,9 miljoen USD en zal waarschijnlijk een robuuste 9,4% groei vertonen van 2017-2025, met een waarde van USD 398,7 miljoen. Diagnostische Labs zullen waarschijnlijk de vraag domineren als gevolg van groeiende investeringen

De legionella-testmarkt zal naar verwachting de komende jaren snel groeien. Een van de sleutelfactoren die de groei van de markt stimuleren, is de groeiende vergrijzing. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wordt bijvoorbeeld verwacht dat de wereldwijde geriatrische populatie, die in 2010 ongeveer 524 miljoen bedroeg, naar verwachting tegen 2050 bijna 2 miljard zal zijn. Geriatrische personen hebben vaker last van legionellabesmettingen vanwege hun verzwakte immuunsysteem, waardoor de factor van vitaal belang is voor de wereldwijde legionella-testmarkt.

Op testtype wordt de wereldwijde legionella-testmarkt gedomineerd door urine-antigeentest (UAT), die naar verwachting een groot aandeel zal hebben in de markt in termen van inkomsten in de prognoseperiode 2017-2025, omdat het een vroege diagnose van de ziekte biedt.

Regio
Per regio is de wereldwijde legionella-testmarkt verdeeld in Noord-Amerika, Europa, Europa, Aziƫ-Pacific, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten en Afrika. Noord-Amerika domineerde de wereldwijde legionella-testmarkt in 2016, gevolgd door Europa. Asia Pacific is een snelgroeiende markt.

De verwachting is dat de markt in Aziƫ-Pacific met een robuuste 14,1% zal groeien tijdens de periode 2017-2025 als gevolg van het toenemende bewustzijn over legionella-tests en de toepassing van nieuwe technieken, groeiende gezondheidszorginfrastructuur en toenemend medisch toerisme. De waardering van de Aziatisch-Pacifische markt voor legionella-testen zal waarschijnlijk in de prognoseperiode bijna drievoudig groeien, waarbij de markt naar verwachting zal stijgen van US $ 42 mn naar US $ 121,1 mn. De Legionella-testmarkt in Noord-Amerika zal naar alle waarschijnlijkheid de wereldwijde cijfers domineren, met een geschatte opbrengstwaarde van de markt die tegen 2025 waarschijnlijk US $ 141,8 miljoen zal bereiken. (Foto: Shutterstock.com)