Bron van legionella-uitbraak op Mallorca was bubbelbad | Vakblad Legionella
752
post-template-default,single,single-post,postid-752,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Bron van legionella-uitbraak op Mallorca was bubbelbad

De bron van de legionella-uitbraak op Mallorca medio oktober blijkt een bubbelbad te zijn. Dat wijst onderzoek op het eiland uit. De uitbraak kostte een 70-jarige Britse toerist het leven. 

Op 11 oktober j.l. kwam een 70-jarige Brit om het leven als gevolg van een legionella-besmetting. De man leed al aan aandoeningen die zijn mogelijke herstel in de weg stonden. Naast hem raakten nog 25 andere toeristen besmet.

Gezondheidsdiensten namen direct proeven van fonteinen, stranddouches en vernevelaars bij restaurants. Na lang onderzoek is nu de werkelijke bron van de legionella-besmetting getraceerd. Het ging om een bubbelbad in de tuin van een hotel in de buurt van Palmanova. Hier verbleven een aantal van de personen die ook last van de besmetting hadden. In totaal ging het om 26 buitenlandse toeristen die een besmetting opliepen. Twintig van hen waren van Britse nationaliteit. Allen verbleven tussen 13 augustus en 13 oktober in het niet bij naam genoemde hotel.