Bewoners flat Purmerend eisen handhaving legionella | Vakblad Legionella
1086
post-template-default,single,single-post,postid-1086,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Bewoners flat Purmerend eisen handhaving legionella

Bewoners van twee flats aan de Mercuriusweg in Purmerend hebben een verzoek tot handhaving ingediend bij hun gemeente. Ze eisen dat er een bouwstop komt en dat de drinkwatervoorziening wordt hersteld. De bewoners vrezen legionella door verkeerd aangelegde installaties.

Aan de Mercuriusweg in Purmerend heeft een renovatie plaats van vier flats. Het gaat om ongeveer 340 woningen. De aannemer heeft de stijgleidingen van de stadsverwarming en de waterleiding vervangen. De stadsverwarming-set is verplaatst vanuit de keuken naar een kast in de gang naast de meterkast. Daar komen onder andere elektriciteit en drinkwater het pand binnen.

De bewoners vinden dat de watervoorziening niet meer aan de NEN 1006 voldoet en vrezen legionella. “Doordat de drinkwatervoorziening en warmwatervoorziening worden aangelegd in afwijking van het Bouwbesluit worden de bewoners van de flat aan de Mercuriusweg blootgesteld aan een mogelijke legionellabesmetting. Dit verhoogde risico is onnodig en had voorkomen kunnen worden”, schrijven de bewoners.