Aqua Assistance slaagt wederom voor BRL 6010 audit door Kiwa | Vakblad Legionella
687
post-template-default,single,single-post,postid-687,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Aqua Assistance slaagt wederom voor BRL 6010 audit door Kiwa

Aqua Assistance heeft 100 procent gescoord tijdens de periodieke BRL 6010 audit door Kiwa Nederland. De auditor toetst tijdens de audit of de BRL 6010 gecertificeerde organisatie voldoet aan de richtlijnen en voorschriften zoals vastgelegd in de BRL 6010; de verplichte certificatienorm voor legionellapreventie-expertisebedrijven. 

Aqua Assistance was bij de oprichting en introductie van de BRL 6010 certificatienorm (destijds nog een niet-verplichte certificatienorm) één van de eerste 10 bedrijven in Nederland met het BRL 6010 certificaat. Vakbekwaamheid op het gebied van legionellapreventie-advisering voor collectieve leidingwaterinstallaties, wordt getoetst aan de hand van diverse periodieke praktijkaudits en kantooraudits. In het drinkwaterbesluit is vastgelegd dat alle legionella adviesbureaus dienen te beschikken over een geldig certificaat.

Praktijkaudits worden uitgevoerd op locatie bij de opdrachtgever. De Legionellapreventie Adviseur van Aqua Assistance voert zijn werk uit op de voor hem gebruikelijke manier. De auditor volgt de Legionella Adviseur gedurende zijn werk en toetst de uiteindelijke risicoanalyse en het beheersplan aan de praktijk. Tijdens de kantooraudit worden processen en documentatie getoetst aan de hand van het kwaliteitshandboek.

Commercieel directeur Roderick van Kortenhof: “Het is goed om te zien dat we elk jaar weer glansrijk slagen voor zowel de praktijkaudits als voor de kantooraudit. Het mag overigens duidelijk zijn dat we ook niet voor minder gaan. Het leveren van kwaliteit, en met name de wil om de lat steeds weer hoger te leggen is wat ons elke dag weer drijft.” (foto: Shutterstock.com)